Prachtige wanddecoraties voor de keuken

In een keuken is wanddecoratie een echte sfeermaker. De keuken wordt ook wel gezien als het centrale punt in een huis. Een plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Daarom is het wel zo prettig als die plek je aanspreekt. Met wanddecoratie kun je dat realiseren. Omdat je keuken wanddecoratie op maat kunt bestellen, zijn er veel mogelijkheden.

We vertellen je waarom de keuken foto achterwand zo geschikt is als wanddecoratie, hoe je met originele prints een bijzondere look aan je keuken geeft en waar de wanddecoratie aan moet voldoen. Zo ben je compleet op de hoogte om zelf de juiste wanddecoratie te bestellen.

De ideale keuken foto achterwand

Als je het hebt over geschikte wanddecoratie voor in de keuken, is de foto achterwand toch wel een van de eerste dingen die in je opkomt. Dat het zo populair is, heeft meerdere redenen. Allereerst komt dat door de veelzijdige looks. Met de foto achterwand kun je letterlijk alle foto’s kiezen. Bij Pinterest van Nikkel Art heb je miljoenen opties.

Daarnaast is het ook een praktische vorm van decoratie. De achterwand is waterbestendig, krasvast en kan makkelijk worden schoongemaakt met een doekje. Op die manier blijft vuil er ook niet aan hechten. Bovendien is het hittebestendig tot hoge temperaturen en makkelijk te monteren. Een keuken foto achterwand is daarnaast een van de soorten wanddecoratie die op maat te bestellen is.

Lees ook:  Photo on Aluminium New York

Kies originele prints als wanddecoratie in de keuken

Wat erg leuk is om in de keuken op te hangen, zijn prints of afbeeldingen die met het koken te maken hebben. Neem een voorbeeld aan foto’s van een buitenlandse markt met kruiden, of mooie citroenen die doormidden zijn gesneden. Dat zijn foto’s die in een keuken goed thuis kunnen horen.

Maar niet alleen foto’s zijn geschikt. Zo zijn er ook erg leuke posters en artistieke patronen te vinden die bij het koken passen. Je kunt de meest originele prints vinden, met kleurrijke producten. Met een originele print als wanddecoratie in de keuken, maak je van het koken een feestje.

Hier moet keuken wanddecoratie aan voldoen

Als je wanddecoratie in de keuken op wilt hangen, dan komen daar verschillende eisen bij kijken. In de keuken wordt er druk gekookt.

Vochtbestendig

Daarbij komt er ook vocht vrij. Daarom is het handig als de wanddecoratie waterbestendig is. Vaak zie je dat de wanddecoratie van gelaagd glas wordt gemaakt. Dit is een waterbestendig materiaal. En ook vuil kan zich niet goed aan het glas hechten. Hygiënisch gezien, heeft dit dus meerdere voordelen.

Krasvastheid

Bovendien komt het in de keuken goed uit als het materiaal van de wanddecoratie krasbestendig is. Je weet maar nooit wat je tijdens het koken aan gaat stoten. Als je per ongeluk de decoratie raakt, kan het zomaar kapot gaan. Dat zou zonde zijn. Ga dus voor krasvastheid.

Lees ook:  Foto's op hout

Formaat en hittebestendigheid

Daar komt bij, dat het formaat van de decoratie ook moet kloppen. Daarom is het aan te raden om voor keuken wanddecoratie op maat te gaan. En vergeet ook niet te letten op de hittebestendigheid. Vooral als de decoratie vlakbij de kookpit komt te hangen.